Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karácsonyi fotózás akció

2018.08.01

Ez az ünnepi idő, ami nagy ételeket, karácsonyi fotózás törökbálinton ünnepeket és ünnepi kártyákat, családi érvekkel kapcsolatos pillanatokat, díszeket, ajándékokat és sok rengeteg fotót jelent. Nos, azért vagyunk itt, hogy az ajándékot adjuk, ami továbbra is adót ad: tudást. Csináljon forró csokoládét, és koppintson a karácsonyi hátterű fényképezési tippekkel a beltéri és a kültéri jelenetek számára.
Hogyan készítsünk szabadtéri karácsonyi hátteret

A legtöbb karácsonyi fény fotó alapvetően ugyanaz. Ott van a ház (talán túl messzire) és a teeny fényei egy szurok fekete háttér előtt. A sortanak van értelme várni az éjszakára. Nem akarod, hogy a nap lefújja az összes fényt, és végül is a fények nem a legjobbak lesznek a sötétben? Kiderül: nem. Ha a fülkék kívül vannak, a fényképezőgép vagy megfelelően kioldhatja a fényeket, vagy a lámpák környezetét. Ha a fényképezőgép kioldja a lámpákat, úgy fog kinézni, mintha lebegnének a semmiből. Ha kiábrándítja a környezetet, a lámpák teljesen lemosódnak, majdnem színtelenek.
Fénykép körülötte szürkület. Néhány percig az atmoszférikus fény tökéletesen kiegészíti a folyamatos mesterséges fényeket. Fel fogod venni az ég és a környék gyönyörű környezeti színeit, és sokkal több fényképes textúrát kapsz, mint a lapos sötétség. A fényeket, ne az ég. Így az ég környezeti fénye kiegészíti a lámpákat, amelyek továbbra is a középpontban maradnak.
Gyorsan. Komolyan gondoljuk, hogy néhány percig. A naplemente és az éjszaka között minden perc kissé eltérő fényviszonyokat eredményez. Ez azt jelenti, hogy rengeteg lehetőséged van különböző jelenetek rögzítésére, de nem sok tényleges idő.
Használjon állványt. Anélkül, hogy valószínűleg fel fog áldozni sok képminőséget (megmagyarázzuk, miért van a beállítások részben). Tehát, hacsak nem kapsz emberfeletti állhatatosságot, tépd ki az állványt. Ez az egyetlen módja annak, hogy garantáljuk az éles felvételeket a hosszú expozíciókra.
Felejtsd el a vakut. Megpróbálja megragadni a fények színét, és még ha nem is többszínűek, a vakuk zavarhatja a fények színprofilját. És ez akkor is, ha a flashed is megjelenik. Hacsak nem rendelkezik hihetetlenül erős vakuval, vagy nagyon közel áll a témához, a vaku valószínűleg sokat nem fog hozzájárulni az expozícióhoz. Alsó sor: a vaku leállítása.

Kezdje az ISO-t körülbelül 400-mal. Ha túl sötétek a fényképei, növelje, de tudja, hogy az ISO-n belüli bármilyen emelkedés csökkenti a képminőséget. Lehet, hogy nem elég az észlelhető romlás, de a műszaki degradáció. Bármikor, amikor állványra vagy, akkor a lehető legalacsonyabb ISO-értékkel jár. Az alacsony ISO-érték magasabb minőséget jelent, amelyet a nagy magasságú szemcsézettség ér.
Állítsa a rekeszértéket f / 8 értékre. Ez jó kiindulópont, ha követi korábbi javaslatait. Ne feledje: az alacsonyabb számok könnyebbé teszik, és a magasabb számok kevesebbet engednek.
Menj egy izzólámpa fehéregyensúlyhoz (a fényképezőgép ezt Tungstennek nevezheti, de ugyanaz). A fényképezés során előforduló fények valószínűleg izzólámpák, ezért az "Incandescent" beállítás hűségesen megjeleníti a fények színét.
Ha több fényre van szüksége, növelje az expozíciós időt (lassú zársebesség) az ISO növelése helyett. Ez megakadályozza azt a gabonát, amelyet a magasabb ISO bevezett volna, de elhagyja a fényképet homályosan mozgó tárgyaknak (például gyerekek, háziállatok, szélfák). Ráadásul a hosszú expozíció megragadja a fénykibocsátás teljes dicsőségét.
Ellenőrizze a fényképezőgép LCD-jeit minden egyes felvétel után, mivel a szem a felváltó fényhez igazodik, és így nem érzékeli a különbségeket, valamint a fényképezőgépet.
Töltse ki a keretét. Töltse meg mindazt, amit megpróbál elfogni, beleértve néhány negatív helyet vagy fényvisszaverő felületet. A hó, a víz vagy csak a nedves beton a fényeket lágyan tükrözi fényképeivel.
A villogó fényeknél győződjön meg róla, hogy növeli a zársebességet a teljes fényciklus rögzítéséhez (ha a Shutter priority módban van, akkor nem kell aggódnia a többi expozíciós beállításnak megfelelően).

Megjegyzés: az "Incandescent" beállítás bónusza az, hogy a környezõ égbolt az egyre népszerûbb kék óra óriási kék árnyalatait adja.
Szeretné, hogy a fények melegebbé váljanak? A fehéregyensúlyt a "Napfény" beállítással beállított izzólámpák világosabbá teszik a fényeket. Ha az ünnepi fényei LED vagy teljes spektrum, és a fehéregyensúlyt "Izzólámpa" értékre állítja, akkor a fényképező lámpái kékebbnek tűnnek, mint a szemük észlelte. A LED-ek furcsaak és inkonzisztensek lehetnek, ezért javasoljuk, hogy próbálja meg az AWB beállítást (automatikus fehéregyensúly).
Hogyan készítsünk karácsonyi fényeket
A karácsonyfák, a menorák vagy bármely más belső világítás elrendezése lehet trükkös. A fényképezőgép elakadhat a sötét háttér és az aktuális izzólámpák között, így az automatikus beállítások nem igazán csökkentik.
Először világosítsd fel a jelenetet. Hozzon extra lámpákat vagy bármilyen más fényforrást a szobába, hogy fényképezzen árnyékát és csökkentse a kontrasztot, ami zavarhatja a fényképezőgépet.

Állítsa a zársebességet viszonylag alacsony értékre. Szüksége lesz az állványra (vagy asztalra, köpenyre, bármilyen szilárd felületre úszik a hajó), hogy összeállítsa a lövéseket, mert a redőny nyitva tart. Ne feledje, hogy ezek még életképek. Miután az emberek részt vesznek, különböző beállításokat fogsz használni az elkerülhetetlen mozgás megállításához.

A sekély mélységélességgel végzett felvétel a meleg, álmodozó ünnepi fotózás egyik legfontosabb eleme, amit mindannyian ismerünk és szeretünk. A sekély mélységélmény azt jelenti, hogy nagyon keskeny a távolság a fókuszban és az elmosódott között. A fenti képen az első ház eleje fókuszban van, de csak pár hüvelyk mögötte, a többiek nincsenek a középpontban.
Ahhoz, hogy ezt a nézetet megkapja, elég közel kell lennie a témához, hosszú gyújtótávolsággal és a megfelelő rekeszbeállításokkal. Ha a fényképezőgépe rekesznyílás-prioritásos üzemmódban van, akkor a fényképezőgép automatikusan módosítja a megfelelő beállításokat (zársebesség és ISO) az optimális expozíciós érték elérése érdekében.
Hogyan lehet eljutni Bokeh-be, kamerába

Bokeh céltudatos elmosódott egy fényképen, és arra használják, hogy leírja mindent egy finoman dappled fénytől a fényes, geometrikus fényszórókig. Természetesen alkalmazhatja a bokeh textúrát vagy hatását a PicMonkey-ban, de itt van, amit tudnia kell, hogy bokeh-t keres a felvételekhez, a kamerába.
Nyitott nyílás szükséges. A rekesznyílás alsó vége (a f / 11-esnél nagyobb számmal rendelkező rekeszértékek) csak akkor működik, mert a rekesznyílás beállítása és a fény mennyisége között fordított kapcsolat van. Például: f / 22 kevesebb fény és f / 2 sok fényt enged.
Akkor a háttéred ki lesz téve a középpontba, és a fények kis fénygolyók. A bokeh gömbök nagyobbak lehetnek a tárgy és a fények közötti távolság növelésével. Ráadásul a bokeh golyók hatszögletűek (vagy nyolcszögek, a lencse pengék számától függően), a blendék kicsit bezárásával. Játszadozni. Meglátja