Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megfelelő babafotós kiválasztása

2018.02.23

Gratulálok! Te terhes vagy, és a következő hat-nyolc héten belül. Ideje kiválasztani az újszülött fotósot. Lehet, hogy már van kedvenc fotósod, de ha nem, itt van néhány információ, hogy segítsen kiválasztani az Önnek megfelelőt.
Kétfajta stílus létezik újszülött fotózás esetén, és meg fogom mondani, hogy mi jár az egyes munkamenetekhez.
Először is ott van a nagyon ismert, újszülött foglalkozás. Ez a munkamenet általában 3-4 órát igényel. Ennek oka azért van, mert elengedhetetlen, hogy a baba mély álomban legyen, hogy a fotós a baba legyen.
A fényképésznek és az ügyfeleknek időt kell hagyni arra, hogy a baba elaludjon, táplálkozzon, megváltozzon, szennyezett takaró eltávolítással, pózok beállításával, kiegészítők hozzáadásával stb. Mindezt lassan és csendben kell elvégezni, hogy a baba ne ébresszen fel . Egyes fotósok kompozit pózokat készítenek, mint például a "béka" póz, ahol úgy tűnik, hogy a baba fejét a karja megragadja. Kérjük, tudd, hogy ez valójában két kép egybe, és a fotós egy asszisztens tartja a fejét a helyén. Más pózok közé tartoznak a hagyományosabb, álmos pózok, és gyakran kalapok, íjak, motorháztetők, és még újabban, kötött nadrágot kell használni kell.
Egy másik dolog megjegyezni, hogy a fotós általában inkább a babát, hogy legyen hat-tíz napos az ülés időpontjában. A fotós eljöhet otthonába, de gyakrabban, mint nem, a fotós egy stúdióval rendelkezik, és szeretné, ha eljössz hozzájuk. Ez egy nagy dolog, hogy fontolja meg, mert mint új anya, akkor nem úgy érzi, hogy elhagyja otthonát a születés utáni első két hétben.
Az újszülött fotográfia második típusát, amely egyre lendületet kap, életmódbeli újszülött fotózást jelent. Ez a foglalkozás általában kevesebb időt vesz igénybe (általában fél és két óra), és nem szükséges, ha a baba 6-10 napos kor között van. A csecsemőnek nem kell aludnia, sőt, sok szülő szereteti az ébren lévő felvételeket, ahol azok a nagy, fényes, újszülött szemek bámulnak a fényképezőgépbe, amikor megpróbáljuk felismerni, mit gondolnak!
Az életmód-munkamenetben sok ölelés társul anyukával és apukáddal (és testvérekkel). Általában az ügyfél otthonában történik, és több otthoni szoba használatát is magában foglalja. Személy szerint inkább a hálószobát, a nappaliban, sőt néha a konyhában is használják. A munkamenet során újságírói megközelítést alkalmaznak, és miközben számos fényképet készítek a családnak, az átmeneti pillanatokat is megragadom a pelenkázási változások, a táplálék és az extra cuddles során. Úgy érzem, ezek fontos pillanatok a felvételhez. Többször is megköszönöm, hogy ilyen típusú képeket is beillesztek, mert néhány hónappal az úton, ezek az emlékek elkezdtek elhalványulni, és az ügyfél hálás, hogy ápolja őket.
Függetlenül attól, hogy milyen típusú újszülött munkamód az Ön és családja számára megfelelő, néhány dolgot kell megfontolni a fotós elfoglalása előtt:
• A fotós honlapjának megtekintésekor kérdezd meg magától: 20 év múlva még mindig szeretni fogja a képet, vagy kíváncsi-e, hogy miért válassza ezt a fotózást? Alapvetően a kép időtlen lesz?
• Van-e fénykép a fotós honlapján, amely tartalmazza a szülőket? Ezért fontos, hogy fényképezzék az újszülöttet. Végül is te és a partnered ugyanolyan fontosak, mint a baba!
• Ha úgy dönt, hogy a posed fotózáshoz jár, kérdezze meg a fotósot, ha elment hozzájuk, vagy ha eljött hozzátok. Kérdezzenek a biztonságos gyakorlatokról is. Kompozit képeket készítenek (pl. A froggy pózra)? A fotós szakemberének kell lennie műfajukban.
• Ha úgy döntesz, hogy életmódfotózáshoz szeretne menni, keresd meg ezt a stílust specialista fotósot is. Részletesen tekintse meg weboldalukat, és nézze meg a legutóbbi munkameneteket a blogjukon. Nagyon fontos, hogy a fotós tudja, hogyan viselkedik az emberek helyesen, így a baba arca nem mindig rejtett.
• Az életmódfotó megragadta az ülés érzelmét? A szülők valóban boldognak tűnnek, vagy kényszerítettek a mosolyok?