Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tippek a szoptatás hervadásának és problémáinak kezelésére

2018.02.26

Mindenki tudja, hogy a mell a legjobb, de ez nem jelenti azt, hogy az újszülött szoptatással kapcsolatos problémák nem normálisak. Használja ezeket a szoptatási tippeket, hogy leküzdje a szoptatás fájdalmát és más problémákat.
Fájdalmas, emelkedett mell
A mellek szoptatásának fájdalma normális, amikor elkezdi a szoptatást. Azonban ez a fájdalom szinte mindig könnyen kezelhető. Ha a melle fájdalmas vagy fájdalmas, beszéljen egészségügyi szolgáltatójával vagy szoptatós tanácsadójával a szoptatás tippjeiről.
Ezenkívül nem ritka, hogy a mellei elmerülnek. Ez azt jelenti, hogy a mellei tele vannak tejjel, és keménynek, nagyon érzékenynek és nagyon fájdalmasnak tűnnek. Ha nem táplálkozik a keresleten, akkor előfordulhat, hogy felszívódás következik be, de akkor is gyakori, ha a tej először bejön.
Ahhoz, hogy segítsen a behatolásnak, a takarmányt olyan gyakran, amennyit a baba akart. Szükséges lehet egy kis tejet kifejezni, hogy jó zárat kaphasson. Ha megtudja, van-e jó zár, nézze meg ezt a videót a baba reteszének megértésében.
Rigó
A szúrás élesztő fertőzés, amely a mellektől a baba szájáig terjed. Ha a mellbimbái rózsaszínűek és fényesek, és úgy érzi, hogy éles hegyű tűk a bimbóit megütögetik, lehet, hogy szőrös. Ezenkívül súlyos fájdalmat észlelhet a mellében, valamint fehér foltokat a baba szájába.