Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tippek és trükkök karácsonyi fotózáshoz

2018.07.06

Karácsonyi édesapja kétszer is megismeri a listáját, és kétszer ellenőrzi, de a tiédet csinálta ?! És nem csak az ajándékok kívánságlistájáról beszélek. Az évek során több száz és több száz fotót vettem át a karácsonyi ünnepekről, hogy kevésbé, de annál is többet csináljak, ha ez bármilyen értelme. Kevesebb hangerő több különleges pillanatot, és ha van időd egy pillanat alatt, nem pedig a legnehezebb megragadni minden percet, sokkal többet élvezsz!

A karácsony számunkra mindig a családról szólt, mindenkit megfordítottak, hogy egy pártot készítsenek, figyelve a királynő beszédeit a pulyka ünnep után, és hagyva, hogy a gyerekek mindenütt elkelték a csomagolópapírt. Olyan hagyományokkal rendelkezünk, amelyek visszamennek anyuk gyermekkorához, az ezüst hatszálakat rejtve a karácsonyi pudingban, az étkező asztalra szállítva, a pálinkával énekelnek. "Most hozzon nekünk egy kis pudingot, hozzon nekünk egy kis pudingot", és újra létrehozzuk ugyanazt fotókat évente.

A legerősebb legerősebb emlékek a karácsony mágikus idejében. Megnéztem anyám régi fotóalbumait, és látom, mennyit nőttünk évről évre, karácsony estén a kandalló előtt álltunk az üres harisnyájukon, ideges izgalom és csoda az arcunkon. Most bemutatjuk a fiúkat, akik a lépcsőn lépnek be a bejárati ajtón, hogy lássák, a sárgarépát a rénszarvas fogyasztotta-e: "Talán? Azt hiszem, ő volt! ", Akárcsak a szüleim, amikor gyerek voltam.

A technológia és a közösségi média azonban annyira mozog, hogy képesek vagyunk a fényképezőgépet a kezünkben szinte minden második pillanatban elkapni, rögzíteni és megosztani. A fiam születésnapi játéka a múlt héten az igazgató elmondott valamit, ami igazán megüt. Mielőtt a gyerekek elkezdtek énekelni, azt mondta: "A Nativitást azért fogjuk videót tenni, hogy tényleg élvezhesse, hogy a gyerekek láthassák az arcukat, látják, hogy élvezitek, és rájuk mosolyoghat, és bátorítást nyújthat . "Amit a gyerekek akarnak, látni kell minket, nem a mosolyunkat és a büszkeség és a boldogság könnyeit a telefonos képernyők mögé rejtve, és azt gondoltam, milyen csodálatos gesztus az iskolából.
Szóval ezzel az érzelmvel kapcsolatban felkerestem a 40 fotót tartalmazó listát, amelyet a karácsonykor fogok elvinni, és nem olyan, mint az elmúlt években, hogy soha nem nyomtattam ki, és csak eltömítem a számítógép memóriáját. Meg akarom osztani az örömüket, hogy a darált pite-t megették, látják, hogy megnyitják ajándékaikat, nem pedig a fényképezőgép beállításaival, mert a fény rossz és sötét van.

Nekem van néhány abszolút muszáj a listán, az évenkénti fotózás, a gyerekek együtt, a karácsonyi asztal és a kis részleteket, amelyek néha elveszettek a nap folyamán az izgalomban. És vannak extrák is, amelyeket csak szeretem. A fókuszban a karácsonyi fények hozták létre a gyönyörű bokeh-effektust, a ház díszeit, a nyugatiakat a tűz előtt, és a bejárati ajtón lógó fagyöngyön csókolóznak.

Soha nem késő, hogy elkezdjék a hagyományokat, a jelmezeket vagy a koordinált pizsamát karácsony estén. Mindig értékes a nagyszülők és az unokák elfogása, és a vonakodó tizenévesek nagy csoportos lövésbe csábítják. A fényképezőgépes táskámban a legjobb a távirányítóm, és állítom az állványomat, vagy egyensúlyozom a kamerát egy székre, és hagyom, hogy a gyerekek kattanjanak el. Ó, és kapok néhány fotót. Ne légy félénk, akkor sajnálja, hogy nem kap elé a lencsét, ha nem!