Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Útmutató az újszülött gyermekfotózáshoz: A tervezési szakasz

2018.02.23

csecsemők kora néha különbséget tehet abban, hogy milyen pózok tudják elhelyezni őket, és hogy tetszenek-e vagy sem. Minden gyerek különbözik egymástól, és nem azt jelenti, hogy az egyik baba könnyebben helyezkedik el egy másik felett, csak az életkor alapján, de általánosságban elmondható, hogy a csecsemő kora diktálja, hogyan működik az ülés.

A fiatalabb csecsemők sokkal könnyebbek lesznek, mint a régebbi csecsemők, és nem törődnek azzal, hogy a ruhájukat lehúzzák, ha melegen tartják őket.

A csecsemők kéthetente fiatalabbak
Általában az összes újszülött ülést öt és tíz nappal a születés után ütemezem. Bár minden korban újszülötteket tervezek, erőteljesen ösztönözem a szülőket arra, hogy üléseket tervezzenek, amikor a csecsemők legalább két hetes kor alatt vannak. Ebben a korban nagyobb eséllyel jelentkeznek a "méhszerű" pózok, hosszabb ideig elaludnak, nem bánják, hogy nem lesznek öltözködve, és általában táplálási ütemüket legalább két óránként állítják be.

Az újszülöttek munkamenetének legjobb ideje az édesanyja esedékességét követő egy héttel. Nem hagyok helyet az ütemteremből, hogy elvégezhessem a munkamenetek dátumát, amikor a baba megérkezik. Természetesen a csecsemők a saját feltételeik szerint fognak megérkezni, de legalább iránymutatásunk van arra, hogy mi lesz a munkamenet napja. Innen beállíthatjuk a dátumot, amikor a baba megszületik. Mondja meg a szülőknek, hogy van egy meghatározott időpontja, de hogy hívják a születés napját vagy napját, hogy szükség esetén ütemezést végezzen. Az újszülöttek ütemezése néha zsonglőrözés, de ha ragaszkodik ehhez az általános szabályhoz, a felvételi dátumnak az öt-tíz napig kell lennie az idő nagy részében.

Az ötnaposnál fiatalabb csecsemők beütemezése bizonyos kérdéseket okozhat az étkezés körül. Általában csak az ápoló csecsemőket érinti, mivel az anyatejre jellemzően akár öt napig is eltarthat a mennyiség. Ha az anyatej nem nőtt, a csecsemők gyakrabban fogyasztanak, mert nem teljes mértékben elégedettek. Ezekben a korszakokban is ingatagabbak lehetnek, ami megnehezíti bizonyos helyzetekben való megtartását.

A két hetes kor alatti újszülöttek fényképezése ahelyett, hogy a két hetesnél idősebb babáknak előnyei és hátrányai lennének. Minél fiatalabbak, annál inkább alkalmasak arra, hogy aludjanak és könnyebben görbüljenek, miközben az idősebbek, annál éberesebbek és kedvesek.

A csecsemők két hétnél régebbiek
Alkalmanként olyan ügyfeleket kap, akik két hetesnél idősebb gyermeküknél szeretnének egy munkamenetet foglalni. Rendben van! Ne fordítsa el őket. Csak tájékoztassa a szülőket arról, hogy a két hetesnél idősebb gyermekek nem tudják könnyedén lecsúszni vagy a ruhájukat. Ha egy régebbi csecsemővel dolgozik, többet kell fókuszálnia a baba öltözött, ébren lévő, jól bevont kosárra vagy kézi felvételekre. Nem minden szülő aggódik a korai, göndör pózok megszerzéséért. Csak fotózni akarnak a kisbabájukról. A legjobb, ha tudni fogja, hogy nem számíthat ilyen jellegű pózokra, de örömmel készíthetsz szép portrékat számukra!

Soha nem szüntettem meg az újszülöttet vagy a bébi foglalkozást, csak mert a baba elmulasztotta az "időablakot" a göndör felvételekhez. Ehelyett újra összpontosítom a munkamenetet arra a tényre, hogy a gyermek ébren van, ha nem minden, az ülésen. Készüljön fel és tervezze meg a beállításokat ennek megfelelően. A bekapcsolt felvételek, a felvételek felett és a kézi felvételek a legjobbak az ébren lévő csecsemők számára. Biztosítsátok a szülőket, hogy gyermekeik gyönyörű fotóival járnak, függetlenül attól, hogy milyen korban vannak.

Ne féljen a munkamenet átütemezéséhez, ha az első nem megy jól. Bár ez nem lehet rendszeres előfordulás, ha ez megtörténik, szánjon egy kis időt arra, hogy értékelje, mi javítható a következő munkamenet előtt. Nézze át még egyszer az utasításokat az anyukával, és győződjön meg arról, hogy ő követi őket, anélkül, hogy rosszul érezné magát. Óvatosan emlékeztesse rá, amire szüksége van tőle. A kudarcot valló megbeszélés oka lehetett, hogy a csecsemőnek rossz napja volt a rendezetlen daganat miatt. Számos más dolog is lehetett. Általában másnap a baba teljesen más lesz; ezért ne féljetek átprogramozni, ha szükséges.

A gyermekbiztonságnak mindig elsődleges fontosságúnak kell lennie! Győződjön meg róla, hogy minden óvintézkedést megtett, hogy a baba mindig biztonságban legyen. Íme néhány javasolt gyermekbiztonsági irányelv a baba kezelésére:

Távolítson el minden ékszert, beleértve a gyűrűket, fülbevalókat, karkötőket és nyakláncokat.
Győződjön meg róla, hogy a körmeit simán helyezi elő, nehogy karcolja a babát.
Segítséget igényel a biztonság érdekében.
Folyamatosan ártalmatlanítsa a kezét az ülés során - nem csak egyszer, hanem folyamatosan.
Ha vödröket és kosarakat használ, tegyen 10 tonna homokzsákot a vödör alján.
SOHA ne hagyja felügyelet nélkül a gyermeket!
Mindig viseljen egy nyakpántot a fényképezőgépe körül, amikor fentről forgat.
Soha ne vegye le a szemét a csecsemőről. Ha el kell fordulnia, hogy beszéljen a szülõkkel, tegye a kezét a babának. Ha el kell távolodnod a babától, egy asszisztens vagy szülő legyen a baba mellett.
Tartsa a baba kényelmesen. Amikor babákat pózol, ha nem szeretik a pózokat, menjen tovább egy másikba. Soha ne kényszerítsen egy pózra!
Tapasztalja meg az alapvető pózokat, és elsajátítsa őket a fejlett pózok megpróbálása előtt.
Szabályozza a hőt, és melegítse a csecsemőket. A csecsemők azonban nem szabad izzadniuk. Ha izzadnak, túl forró. Ügyeljen arra, hogy a baba ne melegedjen túl!
NE tegye túl a beégetőt a csecsemőkhöz; a hő potenciálisan égetheti őket.
Vigyázz a rossz keringésre. Ha látja, hogy a baba lábai vagy kezei mélyen vörös, kék vagy lila színűvé válnak, be kell állítani a babát, vagy esetleg áthelyezni a babát egy másik helyzetbe.
Ha a baba hűvösnek vagy foltosnak tűnik, azonnal felmelegítse a babát, vagy csomagoljon, vagy takarót helyezzen a baba felett.
Legyen tisztában a baba reflexeivel. A csecsemőket könnyedén megdöbbenthetjük, különösen akkor, ha egy hordóban, például egy kosárban vagy egy tálban vannak.

Ha fiúk üléseit ütemezi, feltétlenül kérdezze meg a szülőket, hogy mikor és mikor tervezik a gyermek körülmetélését. Tájékoztassuk őket (ha tudják), hogy a szülés után vagy a fotózás után ütemezzék az eljárást, mert a baba sokkal kényelmesebb lesz. Öt-hét napig tart a körülmetélés gyógyítása. Ne tervezzen egy újszülött fiút legalább öt napig a körülmetélés után, mert túlságosan kényelmetlen lehet a baba számára, ha különböző takarókra és szövetekre mozgatja. Azt szeretné, hogy a lehető legjobb kényelmet biztosítsák a baba számára, ezért tartsa szem előtt, és megbeszélje ügyfeleivel az idő előtt.

Baba biztonság
Újszülött fotós lett a világ egyik legnagyobb munkahelye. És az édes kis csodák tartása és ápolása minden nap az ég. A gyermekbiztonságnak mindig elsőbbséget kell élveznie. Minden, amit csinálsz, beleértve a beanbag pózokat, a kézi pózokat, és még a lövések is mindezt meg kell tenni a biztonsági szem előtt, bármi is!

A bébi reflexek gyorsak, és egy pillanatra feltekeredhetnek vagy elbújhatnak. Ne kockáztass; Biztonságosan!
Mindig szoros távolságot kell tartanod magad és a baba között. Soha nem vagyok távolabb, mint egy lábnyira a babzsáktól, és mindenkor szemem a baba. Bármikor el kell menni, kérlek az egyik szülőtől, hogy jöjjön, és üljön le a kisbabán. Ha a szülőkkel beszélgetés közben beszélek, a kezembe tartom a babát, miközben elfordulok és beszélgetek velük. A bébi reflexek gyorsak, és egy pillanatra feltekeredhetnek vagy elbújhatnak. Ne kockáztass; Biztonságosan!

Időnként a szülők kérnek pózokat és / vagy kellékeket, amelyeknek vagy nincs tapasztalata, vagy nem érzik biztonságban a csecsemőt. Hallgassa meg a bélét. Csak azért, mert a szülők akarják, ez nem azt jelenti, hogy meg kell tennie. Mindig gondolj a biztonságra. Ha bármilyen okból bármilyen kételye merülne fel, ne kockáztassa meg, és ne féljen mondani "nem".

Győződjön meg róla, hogy mindig használ egy spottert, ha bármilyen típusú támadást csinálsz. Mindig van egy szülő a padlón a gyerek mellett. A szülőt arra utasították, hogy szemmel tartsa a babát, ne pedig rám, és ne féljen ugrani a lövésembe, ha a szülő úgy érzi, hogy a baba biztonsága veszélyben van. A csecsemők könnyen megijedhetnek és mozoghatnak, ezért győződjön meg arról, hogy felkészült és készen áll a gyors mozgásokra. Az újszülöttek jellemzőiről bővebben: 5. fejezet, "Az újszülött anatómiája"